Az ásványok szerepe az életünkben

Ásványok az életünkben - homokAz ásványok az élet minden területén jelen vannak. A levegőben kavargó porban épp úgy megtalálhatjuk pl. a kvarckristályokat, mint az út menti homokban. Említhetnénk a kősót (nátrium-klorid) is, amely a szervezetünk számára nélkülözhetetlen. Sőt, ásvány (szilícium) szükséges ahhoz is, hogy a számítógépek vagy épp a mobiltelefonok működni tudjanak.

Az ásványok alkalmazása az ősidőkre nyúlik vissza. Az ősemberek vágóeszközeiket és dárdahegyeiket obszidiánból, vulkáni üvegből pattintották. Az ókorban pedig már ékítésére és amulettként használták a köveket. Sőt, a legenda szerint Antlantiszon a kristályokkal gyógyítottak is.

Az ásványok ékszerként való viselésének hagyománya évezredek óta töretlen.  A gyógyító céllal való alkalmazásuk pedig a New Age mozgalom előretörésével a 80-as években indult újabb hódító útjára.

Ásványok az életünkben - színes ásványok

A kristálygyógyászok szerint az ásványok azért hathatnak az emberi testre, mert abban ugyanolyan anyagokat, kvázi ugyanolyan rezgésűeket „találnak”, mint amilyenből maguk is felépültek. Kevésbé köztudott, hogy az egészséges emberi szervezet 4%-a ásványi anyag. A több mint 40 féle ásványból nagyobb mennyiségben fordul elő testünkben pl. a kalcium, a kálium, a kén, a magnézium, a nátrium és a foszfor (makroelemek), míg kisebb mennyiségben megtalálható pl. a fluor, a króm, a réz, a vas, a cink, a jód vagy épp a szelén (mikroelemek, nyomelemek). A számítógépek processzoraiból ismert szilíciumból összesen 1,4 g van a szervezetünkben, főként a kötőszövetekben.

A szervezet betegségei energiahiány vagy néha többlet formájában jelentkeznek. Az elképzelések szerint az ásványok alkalmazása (pl. kristályterápia során, ékszerként viselve, kézben vagy a közelünkben tartva) az energia-kiegyenlítődést segíti, így támogatva a szervezet öngyógyító folyamatait.

Nem tudja, melyiket válassza? Leginkább azt, amelyik vonzza, amelyik „megérinti”, amin megakad a szeme. Hallgasson a megérzéseire! Nagy valószínűséggel az az ásvány tetszik Önnek, amelyikre szüksége van.

A legnagyobb választékot a Lelkes ásványbörzéken találja. A világ minden tájáról érkezett csodaszép kristályok közül választhat: natúr ásványok, marokkövek, különféle formájú amulettek és figurák, ásványékszerek, drágakövek.

Ismerkedjen Ön is az ásványokkal, találjon rá a sajátjára!

Írta: dr. Fekete Andrea

You may also like...

Vissza a tetejére