Bakony-Balaton Geopark a Geo Napokon 2018

Bakony-Balaton Geopark logókBalaton-felvidéki Nemzeti Park

A Bakony-Balaton Geopark részt vesz a 19. Lurdy-Házi Ásványbörze keretében megrendezésre kerülő Geo Napokon 2018. április 7-én és 8-án, szombaton és vasárnap.

Nemzeti parkjaink és geoparkjaink hazánk legszebb, felkereshető földtani látványosságait mutatják be, és geotúra-ajánlatokkal várják az érdeklődőket. Ilyen a Balaton-felvidéki Nemzeti Park Igazgatóság által fenntartott Bakony–Balaton UNESCO Globális Geopark is.
A látogatók bepillantást nyerhetnek a geopark színes földtani örökségébe és geoturisztikai kínálatába is (geotúra-ajánlatok a Bakonyban és a Balaton-felvidéken, geotúra-vezetői képzések, látogatóhelyek, tanösvények a térségben stb.).

Az érdeklődők megismerhetik a geopark ősmaradványainak, kőzeteinek és ásványainak évmilliós történetét.

A Bakony-Balaton Geopark által kínált programok:

A kisebbeket geojátszóház várja. A kézműves geofoglalkozás során a gyerekek

  • gipsz-ősmaradványokat és ősmaradvány-lenyomatos nyakláncot festhetnek,
  • hűtőmágnest készíthetnek,
  • dinó,- kagyló,- denevércsipeszt barkácsolhatnak,
  • matricát színezhetnek.

Sőt, élőben végignézhetik egy minivulkán kitörését is!

A nagyobbak a Bakony–Balaton UNESCO Geoparkkal kapcsolatos geototót tölthetnek ki. A helyes megfejtők ajándékcsomagot, geotúra-ajándékutalványokat és belépőjegyeket nyerhetnek.

A standunkon Geopark termékek, nemzeti parkos kiadványok, térképek, könyvek, táskák, bögrék és kisebb ajándéktárgyak vásárolhatók.

A geoparkról és a rendezvényről további információkat weboldalunkon, a geopark eseménynaptárában  olvashat: www.geopark.hu

A 19. Lurdy-Házi Ásványbözre és Geo Napok részletes programját itt tekintheti meg>>

Vissza a tetejére