Rólunk

Először is szeretnék bemutatkozni. Lelkes András vagyok, a Lelkes Ásványbörzék fő szervezője.

Az ásványgyűjtés szenvedélyével még fiatalon „fertőződtem” meg. Moszkvában tanultam a Geológiai Egyetemen, ahol a geológia és a gemmológia (drágakő tudomány) szakon végeztem. A Magyar Állami Földtani Intézetben kezdtem a pályafutásomat, de mivel a rendszerváltás nagyon megtépázta a magyar geológiai szakmát, egy hirtelen elhatározással belevágtam az ásványkereskedésbe.

“Azt mondhatom magamról, hogy egy boldog ember vagyok, mert a hobbim a szakmám.”

Idővel egyre inkább izgatott a kihívás, hogy megmutassam a saját elképzelésemet az ásványbörzék szervezésében. Mivel én is sok ilyen rendezvényen vettem részt kiállítóként, tudtam, hogy én mit csinálnék másként.

2009. november végén volt az első ásványbörzénk a Lurdy-Házban.

Lelkes András és Lelkes JúliaMár az indulásnál sok kiállító bizalmat szavazott nekünk, és az intenzív reklámkampánynak köszönhetően már az elejétől kezdve igen komoly látogatottságunk van. A börzéink iránti egyre növekvő érdeklődés mind a kiállítók mind a látogatók részéről, egyre nagyobb kihívások elé állított. A szervezéssel járó halmozódó feladatok szükségessé tették feleségem, Lelkes Julcsi bekapcsolódását a szervezésbe. Az utóbbi egy-két évben lányom, Lelkes Zsófia is besegített a marketing munkába – az egyetemi tanulmányai mellett – , idén pedig aktív tagként csatlakozott az immár teljessé vált családi vállalkozáshoz.

A méltán népszerű, egyre nagyobb alapterületen megrendezésre kerülő Ludy ásványbörzék mellett nyitottunk új helyszínek felé is pl. Millenáris, MOM Sportközpont.

A budapesti programokat kiegészítettük vidéki rendezvényekkel. 2012-ben szerveztük az első ásványbörzénket Sopronban, majd 2016. áprilisában Győrben is elkezdtük népszerűsíteni az ásványok csodálatos világát.

Fontos számunkra, hogy börzéinken nagy hangsúlyt kapjanak a magyarországi ásványok. Természetesen örömmel adunk teret a külföldi ásványoknak és az ásványból, féldrágakövekből készült ékszereknek is.

Igyekszünk rendezvényeinket egyre változatosabbá tenni. Pár évvel ezelőtt nyitottunk az egészséges életmód, a természetes gyógymódok és a spiritualitás felé. Külön részt alakítottunk ki arra, hogy az ezen a területen tevékenykedő kiállítók megmutathassák termeiket, tudásukat.

A tudományos és az alternatív megközelítés a kiállítások alatt zajló előadások témájában is megjelenik. Párhuzamosan futnak szakmai előadások és 3D vetítések pl. a barlangokról, az ásványokról, valamint spirituális és kristálygyógyászati előadások, meditációk. A tudományos vonal erősítésére pár évvel ezelőtt bevezettük az ingyenes drágakő meghatározást, amely rendkívül népszerű a látogatóink körében.

0-99 éves korig mindenkit szeretettel várunk, mivel börzéinken tényleg mindenki megtalálja a számára érdekes dolgokat akár a kiállítóknál, akár a programok között. A gyerekeknek külön kézműves foglalkozásokat szervezünk, és játszóházat rendezünk be, ahol van aranymosás, kisállat és kígyósimogató is.

Amellett, hogy ez egy családi vállalkozás, csapatunknak természetesen több segítője is van, akik nélkül ez a közös siker nem születhetett volna meg!

Segítőink:

dr. Fekete Andrea – Marketing tanácsadó

Kapuvári Kata – a Geo Napok főkoordinátora

Technikai csapat:

Vízer Gábor, Bartók József és Kelemen Tamás

Asszisztens – Masni, a cica

Vissza a tetejére